maandag 24 februari 2014

De zwakte van 'mining' Bitcoins

Bitcoin, en andere digitale valuta zoals Litecoin en Peercoin, zal de manier hoe we geld (waarde) uitwisselen drastisch veranderen. Helaas zit er ook een grote fout in het hele systeem van 'mining'.

Het slimme en de schoonheid achter het algoritme van Bitcion is dat het twee belangrijke uitdagingen voor 'cryptocurrencies' oplost: Het bevestigen van transacties en het genereren van geld zonder dat het inflatie veroorzaakt (door beiden samen te voegen).
Bevestigingen worden door andere leden van het 'peer-to-peer' netwerk gegeven in ruil voor nieuwe Bitcoins. Dit hele proces staat bekend als 'mining'.

In het begin van Bitcoins was 'mining' heel eenvoudig. Meer als je PC of laptop had je niet nodig. Die had genoeg rekenkracht. Echter toen de waarde van de Bitcoins stegen (van $ 8,- tot $ 1000,- gedurende 2013) en steeds meer mensen gingen 'minen' (en het daardoor wiskundig moeilijker werd) kon je het niet meer thuis achter je PC of laptop doen. Hier zijn krachtige computers voor nodig. Of een systeem waar vele computers in realtime met elkaar samenwerken. En daar zit nu de fout in het hele systeem van Bitcoin. 'Mining' van Bitcoins gaat nu meestal via 'botnets' die vaak in handen zijn van criminele organisaties. De cybercrime organisaties maken gebruik van de rekenkracht van geïnfecteerde computers. Het kan zo zijn dat jouw computer thuis aan het 'minen' is zonder dat je het weet. ZeroAccess, de tweede grootste 'botnet' ter wereld, kan dagelijks voor vele tienduizenden dollars via geïnfecteerde computers Bitcoins 'minen'. Vooral als deze besmette computers een high-end GPU chip op de videokaart hebben.

Met de komst van 'The Internet of Things' waarbij miljoenen apparaten zonder tussenkomst van de mens via het internet met elkaar verbonden zijn wordt het nog eenvoudiger voor criminelen om rekenkracht te stelen en te gebruiken voor 'mining'. Toch raar als je koelkast of boordcomputer van je auto blijkt niet alleen dingen voor jou te doen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten